woensdag 3 april 2013

Ruta Maya ; DAG 2

De Árbol del Tule (Spaans voor Tuleboom) is een cipres (Taxodium mucronatum) die in het Zuid-Mexicaanse plaatsje Santa Maria del Tulestaat.De boom heeft met een hoogte van 42 m, en een diameter van 14 m, 
de dikste stam ter wereld. Het dikterecord is echter ietwat controversieel. Hoewel DNA-onderzoek heeft aangetoond dat het inderdaad één boom betreft, wordt door critici gesteld dat het om meerdere stammen van dezelfde boom gaat.Men schat dat de boom tussen de twee- en drieduizend jaar oud is.



 Mitla is een archeologische vindplaats in Oaxaca in het zuiden van Mexico bij het plaatsje San Pablo Villa de Mitla.Het is gelegen in de vallei van Tlacolula niet ver van Oaxaca de Juárez. In de tijd van de Zapoteken heette de stad Lyobaa. De Mixteken hebben rond 100 na Chr. de stad veroverd en noemden hem Mitla, plaats van de doden. In 1494 werd de stad onderworpen door de Azteken. Toen de Spanjaarden in de zestiende eeuw in Mexico voet aan wal zetten was Mitla een vooraanstaande stad met tempels en paleizen, de ruïnes die tot op vandaag nog vele bezoekers tellen zijn stille getuigen van een rijke historie.




De Mezcalleria bezoeken in Oaxaca. Waar men expliceert hoe Mezcal gemaakt word en van welk planten.
Voor wie geïnteresseerd is : http://www.mezcalorodeoaxaca.com.mx/historia.html
In de Mezcal flessen bevindt zich een worm. Deze worm leeft in de plant van de Mezcal en het is taditie getrouw dat deze dan ook mee word opgedronken met de mezcal.
( en ja , ik beken, ik heb die worm opgegeten :s)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten